
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opinion 96-7 (Redacted version) 

 

     June 6, 1996 

 

 

 “A” Credit Union      

 

Subject: Application of RCW 31.12.365 

  Opinion 96-7 

 

Dear: 

 

Through Stacy Augustine of the Washington Credit Union League, you recently requested our view 

on the following issue: 

 

The director of a Washington state-chartered credit union is a college or community college 

professor or teacher.  The director must miss a class that she or he teaches in order to 

participate in board matters.  The director is required to hire a substitute to teach the class 

missed, at the director’s own expense.  The director’s salary at the college is not reduced for 

missing the class.  The amount paid by the director to hire the substitute is less than the 

prorata amount of her or his salary attributable to the class.  The director seeks 

reimbursement from the credit union for the out-of-pocket expense to hire the substitute.  Is 

this permissible under RCW 31.12.365? 

 

In response to your request, I have reached the conclusion that such reimbursement does not 

constitute prohibited compensation to the director under RCW 31.12.365.  Consequently, 

reimbursement is not prohibited by this section. 

 

Please feel free to call me if you have any further questions on this conclusion. 

 

      Sincerely, 

 

 

      J. Parker Cann 

      Assistant Director 

 


